MUSIC BY ABEL SPLINTER


ABEL SPLINTER:
Abel Splinter - EarlyBird
EarlyBird, 2015 (Instrumentaal Album)
EarlyBird is mijn tweede ontspanningsplaat. De eerste uit 2013 (Sitting Down) was zo leuk om te maken dat het logisch was om het proces nog een keer in te gaan. Het is best lastig om doen. Je moet zelf heel rustig zijn tijdens het spelen en je niet verliezen in je spel. Dan verlies je die rust. Op de EarlyBird plaat heeft de Guzheng The Guzheng is a Chinese plucked zither. It has 18 or more strings and movable bridges, and the modern guzheng usually... Wikipedia (Chinese Harp) een grotere rol gekregen, maar de Hang The Hang is a music instrument constructed from two half-shells of deep drawn, nitrided steel... Wikipedia heeft natuurlijk nog steeds zijn essentiële plek. De mix tussen die twee instrumenten bleek al heel goed te werken op de Gouden Ruyters plaat uit 2010. Dit keer improviseren ze over elkaar heen alsof het 1 instrument is.

Luister 7 minuten van de cd.

Abel Splinter - Living in a City
Living in a City, 2014 (Liedjes Album)
Het tweede liedjesalbum, waar ik alle instrumenten zelf heb gespeeld. Het thema voor dit album was het het leven in een stad en er van vandaan zijn. 12 tracks met veel stijlwisselingen. Opgenomen in de nieuwe studio.

Download gratis 2 tracks (mp3)

Abel Splinter - Sitting Down
Sitting Down, 2013 (Instrumentaal Album)
Na het maken van de 'Gouden Ruyters' plaat (zie hieronder) werd mij gevraagd of ik een album kon maken, waar je echt bij tot rust kunt komen. De dame die dit vroeg is masseuse en vond de Hang The Hang is a music instrument constructed from two half-shells of deep drawn, nitrided steel... Wikipedia zo'n ontspannende klank hebben, dat ze heel graag een cd wilde hebben voor in haar praktijk. Dit is hem geworden; lees er een boek bij, val er mee in slaap, laat je masseren, gebruik het tijdens yoga of verander de atmosfeer in je huis.

Luister 10 minuten van de cd.

Abel Splinter - The Lookout
The Lookout, 2011 (Liedjes Album)
Dit is mijn eerste soloplaat na jaren lang te hebben gespeeld in een vaste formatie. Opgenomen in ons oude hokje met 1 microfoon. Of zoals ik toen zei: 'one man one mic'. Alle instrumenten, die ik tot dan toe had verzameld staan op deze plaat.

Download gratis 3 tracks (mp3)

VERMEULEN van HARSKAMP & SPLINTER:
VHS - Oddly Tit Bits (Volume One)
Gouden Ruyters, 2010 (Instrumentaal Album)
De eerste Hang plaat, gemaakt met Niels Vermeulen. (Acoustic Ambient.)
Een surrealistische reis met de Hang The Hang is a music instrument constructed from two half-shells of deep drawn, nitrided steel... Wikipedia als bron voor de improvisaties.

Aangevuld met vibraphone The vibraphone is a musical instrument in the struck idiophone subfamily of the percussion... Wikipedia , Guzheng The Guzheng is a Chinese plucked zither. It has 18 or more strings and movable bridges, and the modern guzheng usually... Wikipedia , Duduk The duduk is a woodwind instrument indigenous to Armenia. Unlike other double reed instruments... Wikipedia , gespeeld door Jurgen van Harskamp, en opnames van bijvoorbeeld geluidswandelingen door Amsterdam en andere mooie momenten.

Download gratis 1 track (mp3)

Abel Splinter - The Lookout
Mister Green, 2008 (Liedjes Album), Mental Marble
Mental Marble zijn Niels Vermeulen, Jurgen van Harskamp en Abel Splinter. Op deze plaat hebben we 10 van onze liedjes vastgelegd. Ze zijn opgenomen door Harmen Sipkema. Mister Green verwijst naar het refrein van de song “Frogger”. Dit lied geeft een opsomming van de objecten die de kikker uit de oude arcade game langs zou kunnen zien komen tijdens zijn route naar de overkant. De liedjes en teksten zitten vol absurde fantasie en hebben slechts 1 beperking: 2 akoestische gitaren en onze 3 stemmen.
VHS - Oddly Tit Bits (Volume One)
Oddly Tit Bits, Volume One, 2005 (Experimenteel)
Compilatie van muzikale experimenten tussen het jaar 2001 en 2005 gemaakt door
Niels Vermeulen, Jurgen van Harskamp en Abel Splinter.

In samenwerking met Harmen Sipkema ('the voice') in 'Belgium Yell' en Jeroen van de Putte op 'Soap Union'. Experimenten met elektronica, wereldmuziek, stemgebruik, sampling, nieuwe instrumenten, improvisatie en editing, waren de aanleiding tot het samenstellen van dit album.

Download gratis 1 track (mp3)